Sofie Heyman

Tijdens mijn opleiding kinesitherapie had ik reeds grote interesse in het behandelen van rug en nek. Het werd me snel duidelijk dat nek en rugklachten een veel voorkomend probleem was en dat ook wij als kine een belangrijke rol kunnen spelen in het verminderen van de pijn en het verhogen van de mobiliteit. Daarom volgde ik direct na mijn studies de postgraduaat opleiding Manuele Therapie.

Daarnaast had ik een bijzondere interesse in bekkenbodemtherapie en aanverwante vakgebieden. In de opleiding hebben we reeds hiermee kennis kunnen maken, maar de cursussen erna en het mama zijn van twee kindjes, hebben mijn kennis en vaardigheden serieus versterkt.

Door de jaren heen kwam ik regelmatig in contact met patiënten die oedeemtherapie nodig hadden. Ik wou deze patiënten graag helpen, waartoe het mij geleid heeft om met veel plezier de cursus lymfe te volgen.
Opleiding

 • Master in de gespecialiseerde revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie 2001-2006 (Universiteit Gent)
 • Manuele Therapie 2008
 • Interuniversitaire opleiding Pelvische Reëducatie 2010
 • Manuele Lymfdrainage ad modum Vodder 2013
 • Osteo etiopathie: sportgerichte combinatietherapie van Manuele therapie en Osteopathie 2016-2018

Joran Dutoo

De opbouw van een conditioneel sterk en energiek lichaam onder deskundige begeleiding met aandacht voor de mens op zijn geheel. Dit is wat voor mij in de kinesitherapie centraal staat.

Het menselijk lichaam is zeer dynamisch en complex. Mijn doel is om het zo goed mogelijk te begrijpen in al zijn aspecten. Daarom koos ik om na mijn opleiding kinesitherapie en postgraduaat manuele therapie bij te studeren.

Zelf loop en fitness ik af en toe in mijn vrije tijd. Daarnaast heb ik 15 jaar voetbal en 7 jaar gitaar gespeeld in Diksmuide. Om naast mijn stages nog meer ervaring op te doen, heb ik als jobstudent 2 jaar gewerkt als kinesitherapeut in de KEI te Oostduinkerke. Hier stond een multidisciplinaire revalidatie bij de patiënt centraal. Ikzelf streef om te blijven bijleren aan de hand van de dagdagelijkse praktijk en toekomstige cursussen.

Opleiding

 • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (2018)
  aan KULeuven
 • manuele therapie (2018-2019)

Lara Defour

In 2021 studeerde ik af aan de KU Leuven als kinesitherapeute. Daar volgde ik de afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie optie sportkinesitherapie. Met behulp van een topsportstatuut was ik in staat om deze opleiding te combineren met wielrennen op het hoogste niveau. Ik werkte de bacheloropleiding volledig af als modeltrajectstudent waarna ik mijn stages wat gespreid heb zodat ik nog voldoende tijd had om mijn trainingsschema af te werken.

Mijn laatste stageperiode in januari 2021 was bij Sofie en die vond ik meteen ook de aangenaamste en interessantste. Vooral de kwaliteitsvolle zorg en achterliggende kennis van zowel Joran als Sofie spraken me aan. De praktijk kon me een gepaste en flexibele halftijdse tewerkstelling aanbieden, rekening houdend met mijn topsportcarrière waardoor de combinatie werk-sport mogelijk werd. Zo begon ik in juli 2021 hier te werken.

Je kan bij mij terecht voor revalidatie na allerhande operaties van het locomotorisch stelsel, voor specifieke sportrevalidatie en aangepaste oefentherapie maar ook voor nek- en rugklachten en dergelijke meer. Verder geef ik ook sportmassages. Dankzij mijn topsport achtergrond ben ik zeer gedreven om elke patiënt optimaal te laten revalideren en naar een hoger niveau te brengen. Dit geldt zowel voor mensen met een beperking als voor een competitieve sporter.

Opleiding

 • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (2021)
  aan KULeuven